top of page

ADELE SAUROS QUARTET

28/8

Adele Sauros Quartet soittaa omaleimaista modernia nykyjazzia yhdistellen eri tyylejä ennakkoluulottomasti. Sauroksen tunnelmalliset, monieleiset ja pääosin modaaliset sävellykset kertovat tarinoita hänen elämästään; rakkaudesta, melankoliasta, pettymyksistä ja onnistumisista.

 

Sauros on noussut vauhdilla Suomen jazzin kärkeen. Sauros palkittiin Suomen saksofoniseuran Åke Forsell tunnustuspalkinnolla maaliskuussa 2017. Quartettinsa kanssa hän on esiintynyt vuonna 2017 muun muassa seuraavilla festivaaleilla: Tampere Jazz Happening, Pori Jazz Festival, Turku Jazz festival, Kerava Jazz Festival ja Jazz Espa.

 

Adele Sauros Quartetin muut vakituiset jäsenet kuuluvat Suomen jazzin kärkikastiin jo kokeeneempina muusikoina, ja ovat tunnettuja monista erilaisista kokoonpanoista useiden vuosien ajalta. Seppo Kantonen on tuttu yhtyeistä kuten Mikko Innanen, Pekka Pohjola ja UMO. Vesa Ojaniemi tunnetaan yhtyeistä kuten UMO, Kasperi Sarikoski & Nuance ja Tero Hyväluoma Group. Tuomas Timonen yhtyeistä kuten HERD, Skinny Jenny ja Zander.

Adele Sauros - tenori- ja sopranosaksofoni

Seppo Kantonen - piano

Vesa Ojaniemi - kontrabasso

Tuomas Timonen - rummut

“Adele Sauroksen oman kvartetti on tehnyt jo kaksi levyä, joista jälkimmäinen julkaistiin viime marraskuussa. Sen nimi on My Spontaneous Mind, eikä tietysti sattumalta. Hetkeen tarttuminen ja oma-aloitteisuus ovat tärkeä osa jazzia.” 

– Helsingin Sanomat, Nyt-liite, Harri Uusitorppa 25.5.2017

www.adelesauros.com

My Spontaneous Mind -levy Spotifyssä

Kuva: Sonja Vainionpää

bottom of page